marți, 19 noiembrie 2013

Dahlia Maggie C.

Autor: tashu
Aproape doua saptamini de cind stau sa-mi pregatesc daliile pentru iarna. Anul acesta mi-am construit o adevarata biblioteca, la subsol. Rafturile, patuturi unde bulbii fac nani pina la primavara. Totul numerotat, etichetat, frumos, pe litere. Apoi, facut tabele cu toate caracteristicile lor, clasamente, impresii, tot.
Asta dupa doua saptamini de scos fiecare cuib de bulbi din pamint. Cu grija, delicat, ca atunci cind umbli cu mina la pista amantei, sa nu rupi nici un fir de par.
Odata scosi din pamint, trebuie spalati la jet cu apa, curatati de pamint. Apoi, divizati, etichetati si pusi in pungi. Pastrati la intuneric si racoare.
"Biblioteca" cu dalii. 
Toate astea pe un frig de-ti ingheata si diareea in tine. Nu-i poti scoate mai devreme de luna noiembrie. Trebuie sa atinga o deplina maturitate. Si am avut de scos din pamint peste o suta de plante. Dar nebunia continua, am comandat inca o suta de varietati de dalii, extrem de valoroase, din SUA si Canada.
Bani? O, daa, nepoate, daliile mele costa mai mult decit gentutele Hermes ale corvetelor Gabor.
Poti spune ca-s si eu pitiponc, ma rup in bashini, postind poze cu dalii. Sint atit de frumoase incit am bafta de babe care vin la furat. Batrine acrite, smochinite, doamne ce-si maninca de sub cur pentru un eurocent, mari iubitoare de frumos, batrine reumatice, cumsecade, ce se transforma in Speedy Gonzales, in 15 secunde (cronometrat) ciordind 5 superbe flori de AC Cougar, utilizind un vreasc telescopic, peste gard.
Si atunci ce pretentii sa mai ai de la generatiile de tineri idioti? Uite de asta nu suport mosnegaraia: acriti, sclerozati, de-un egoism feroce, de-o avaritie morbida, cu sufletul vindut pentru un kil de faina.
I-as eutanasia. Te vreau senin, faraoane, nu senil. Te vreau intelept, nu facind spume la gura prin magazine, la promotiile cu tigai! Vrei flori, mamaie? Nu trebuie sa-mi mutilezi plantele, putoare! Futu-ti mortii si strabunii pizdii ma-ti! Am platit si am muncit pentru ele. Le-am hranit cu minerale din transpiratia ce uda pamintul, cadavrule! Nu destul le nenorocesc lacustele, puricii, limacsii, melcii, furtunile, ploile? Nu destul le testeaza gustul caprioarele salbatice? Ah, ce v-as impusca, jegurilor! Dac-ati fi copii la furat de cirese, as tolera.
Dar nu, voi vreti, moka. Panselute nu-s bune? Da-mi numarul cavoului unde locuiesti, ghiujalauco, ti le aduc personal sa ti le pun pe piept. Te vreau doar teapana si cu o tona de beton deasupra. Hai cu referendumul!
Sinteti de acord cu eutanasierea mosnegilor senili si avari? DA sau NU? De fapt lasam doar o varianta: DA.
Alt idiot (de doar 76 de karate) tragea de Maggie C. "Ce faci, de ce tragi de dalie? Ce pula pulii mele cauti cu mina peste gard?" . Raspunde: "Voiam sa vad cum o cheama".
Pai iti fut si eu una in mufa, iti rup o mina si doi dinti din fata, ca sa aflu cum te cheama, vrei?
Ce frustrat ma simt ca nu pot sa-i omor! Sa ma uit in ochii lor tulburi, de peste mort, in timp ce le crap capul cu hirletul de gradina. Sa le eliberez teasta de micimea lor, de neputinta si mediocritatea in care s-au zbatut toata viata lor de rahat cu perje.
Te-as intelege daca-i ciordi un cartof, flamindule. Dar nu, desi imputit, tu esti un estet, furi numai specii rare de dalii. Ah, cite regrete ca nu va puteti minca propria coliva! Sa stati in cur, in cosciug, si sa vi se bage pe git o ultima sarmaluta si tuica de adio. Sa urmariti critici si acri daca cei ramasi va bocesc destul. Da,dar sint lacrimi de bucurie, aceeasi bucurie pe care o au si viermii ce asteapta sa va haleasca. Multe mai inghite planeta asta, saraca! Daca-s fi Terra, v-as scuipa din adincurile mele, sa nu ma umplu de mizeria voastra. Focul purificator si izbavitor e salvarea voastra. Un litru de benzina, o mina de sare ca sa faceti scintei, si-un chibrit aprins. Sa luminati si voi pentru prima si ultima data, in viata. Sa pot exclama "Iata un spirit luminat".
....
Sa revin la Maggie C, dalia ce a provocat toata furia asta. Fata lu' tata. Iubita mea, regina mea. Revelatia din acest an. Supremul si absolutul, raiul in petale. Culorile ce-ti umplu gura de bale. Forme de bulgari de divinitate. E dalia lui Dumnezeu Insusi. Sau e chiar Creatorul transformat in dalie. E Soarele ce rasare doar ca sa-si cuibareasca razele in Maggie C. E ploaia ce-si ejaculeaza, excitata, picaturile de apa pe armonia cu petale. Vreau sa te contemplu etern, sa am ochii plini de portocaliul si galbenul tau de foc. Vreau sa te pictez, sa te pun in rime si in rame. Vreau sa te zidesc si sa te zugravesc. Vreau sa te sculptez si sa te asimilez.
Sa fiu bondar, sa te pulenizez si sa ma hranesc cu nectarul tau. As fi murit prost si sarac fara tine, Maggie.
Inunzi si coplesesti, luminezi si inseninezi. Esti insasi Fascinatia. Ma inalti si ma umpli. Mai caut, infrigurat, cuvinte care sa te descrie. Ce nu stiu inventez: ma maggiecizez si ma dalializez in preajma ta.
Esti frumoasa si esti a mea.
Dahlia Maggie C. Mai frumos nu exista.
Dahlia Maggie C. Mai frumos nu se poate.
Dahlia Maggie C. Perfectiunea la perfect compus din petale.
Dahlia Maggie C. Floarea ce face ca babele si mosnegii sa intre in sevraj.
Si pentru ca nu resusesc sa atasez filmul cu Maggie C, postat pe Youtube, dati click aici, pentru vizualizare:
http://www.youtube.com/watch?v=U7TX8S39sgE

Un comentariu:

  1. Mi s-a taiat respiratia de atita frumusete.E magic.Deja am poza ca wallpaper.Iubesc tot ce scrii si ce faci.

    RăspundețiȘtergere