marți, 26 august 2014

Copiii

Autor: tashu
Am scris cu-rect? 3 de i? Inseamna ca-s bilbiit? Nu, sint doar mama. Sakar end sakater, vorba lui Sylvester din Looney Tunes: "I am a mother". Am nascut. Da, bun venit in clubul mamicilor timpitele, ce ne impartasesc pojarul plozilor, poze cu primul pampers plin, bebe in prima luna, impreuna cu primul kil, sfertul de dinte aparut tocmai in cerul gurii, inregistrarea audio cu primul lui cuvint, cind se uita la tine si, in loc sa-ti spuna "mama", iti zice "caca". Pentru CA Copiii simt omul prost.
Citi plozi ai, Margareto? 2 din 4 casnicii? Eu am peste 11, intr-un singur an. Ah, ce eroin ma simt!
Cum, nu merge "Eroin"? Poate "Heroine"? Atunci ma simt doar eroic. Si ce bine arat dupa nastere! Numai bun sa ramin bortos pentru anul urmator.
Te inteleg, mamiticule! Sa vezi cum am stat dupa curul lor! Cum am asteptat sa se desfaca prima petala! Oare ce culoare va avea? Cum le pupam si mingiiam, sa creasca mai repede! Nevasta, repede halatul pe mine, si lanterna! E ora 1 noaptea, pling copiii in gradina. Futu-i tamadaul ma-si! Ce straluceste in intuneric? Lanterna sau capul pulii ce si-a facut loc printre marginile halatului? Ca, intre orele 21 si 8 dimineata, eu sufar de priapism, si nu pot dormi pe burta. Nu mai conteaza, bine ca am lumina. Gata, mi-am linistit odraslele.
Ce spui, nu-i bine copiii sa aiba capul mare? Acum inteleg de ce cad mereu in dibla. Dar eu ii vreau pe ai mei cu cap urias. I-am masurat unuia diametrul: 28 de cm. Mi-a facut cariciul sa plinga.
Ma dau dur, Titan mi se spunea cind eram mic. Eu, care pling cind vad apusuri de soare.
Sa revin la copilasi. Cea mai grea sarcina? Sa le dau nume, altele decit dai tu urechiatilor tai: Costel, Cornel, Mitica, Sulica, Guitza, pardon, Ghita.
Am zis-Numele?
EPICA
Acum hai cu prenumele! Vezi sa se potriveasca perfect cu personalitatea lor, c-o sa-i stie o lume intreaga!
Primul venit pe lume a fost Epica Blood: rosu, mic si florifer. Viguros ca un pui de tigan, crescut in noroi. Hai cu poza, mestere, sa se minuneze mamicile!!!
Dahlia Epica Blood
Nu-i trucat nimic, gusterilor! Culorile-s reale, fara make-up, hair-stylist, sau cum plm se mai spune la armata asta de zugravi pentru doamne. Citi dintre plozii vostri au petale? In 30 de ani v-au parasit, si tot singuri ramineti (daca-s tantalai, stati cu ei pe cap pin-o mierliti). Dar ai mei vor inflori mereu pentru mine. Si vor fi celebri. Admirati in parcuri, expozitii si gradini. Pe cind tembelica al mic al tau nici bac-ul nu poate sa-l ia, decit de la Galati sau Braila.
Da, fata mea, acum pun poza si cu tine! Hai cu reflectoarele  pe al doilea copilas! Dahlia Epica Inca
Dahlia Epica Inca
 Toata gelozia amantilor e adunata in acest galben. Pur si curat. Lumineaza gradina si pe cea mai englezeasca vreme. E fosforescenta.
Intra in scena urmatorul meu puradel: dahlia Epica Tangerine Dream
Dahlia Epica Tangerine Dream
Ce portocaliu, mai diliu mic! Si e satinat. Straluceste la soare. Iar floarea ramine uitata pe tija. Sa nu uit un amanunt extrem de important. Toate creatiile mele ma mostenesc. Au tije erecte, tzapene, turnate in beton. Moale si pufos imi place doar in femela mea. Restul, direct in tomberon.
Deci toate daliile mele sint baietei, asta e clar. Nu stiu sa fac fete. Treaba cu comozomul.
Urmatoarea, dahlia Epica Passion:
Dahlia Epica Passion
Cam asta-i culoare ce-o am in fata ochilor atunci cind imi vad nevasta in putza goala. Poate asa ma fac mai bine inteles. Nu ca n-as sti sa ma exprim, dar unii dintre voi aveti pornirea mai grea, ca sinteti pe motorina, si e rece afara.
Urmatoarea minune a gradinii, dahlia Epica Cherry:
Dahlia Epica Cherry
Originala, ca tac-su, nu-i asa? O culoare extrem de greu de obtinut. Si e satinata, deci cu atit mai valoroasa. Ce contrast cu frunzisul verde inchis! Nevasta-mea o adora. Eu si dilemele mele: pe care s-o admir, cum sa-mi impart privirea? Doamne, de ce nu mi-ai dat 300 de ochi, sa le pot privi pe toate, separat, in acelasi timp? Fac un tur la toate, pe urma reiau traseul; deja am facut transee in gradina. Nu ma satur, trebuie sa-mi umplu sufletul. Vine acush iarna asta imputita. Aparatul de futegrafiat e rupt in subiectiv de oboseala.
Timpul te preseaza, nu poti citi mai mult de 5 minute, fara sa adormi. Trec la urmatorul copilas: dahlia Epica Laurent:
Dahlia Epica Laurent
 Mi-a iesit din primul futai, fara tratamente hormonale sau de fertilitate. Florifera. Punctul ei forte? Culorile. Un grena ultra inchis si catifelat, iar reversul un purpuriu. Ce spui, circotasule? Ca mergea si putin maro? Mai scoate-ti nasul din pampersul mucosului tau si vezi ca viata mai are si alte culori!
De ce Laurent? I-am pus numele gradinarului meu. Pentru ca e lesinat dupa ea.
Cine urmeaza? Dahlia Epica Maya:
Dahlia Epica Maya
Dahlia Epica Maya
Floarea asta e un cimp de lupta permanent. Au loc meciuri de cafteala intre bondari. De asta am pus doua poze, una e cu invingatorul. Eu am credinta ca bondarii reprezinta spiritul lui Dumnezeu. Iar asta e dalia Lui favorita. La inceput e mica, pe urma se face mare. Doamnele cunosc mai bine fenomenul.
Sa vina pe scena dahlia Epica Lemon Sun!
Dahlia Epica Lemon Sun
Dahlia Epica Lemon Sun
Melanj de culori alb-galben lamii. Forma noua pentru o dalie. Da, sint mindru de ea. Deosebita. Fluturele e de acord cu mine, yam-yam.
Cine urmeaza? Dahlia Epica Poesis!
Dahlia Epica Poesis
Hmm, da-ti urechea aia jegoasa sa-ti marturisesc ceva! Promiti sa tii in tine? Poti inghiti? Poesis e copilasul meu favorit. Culori dulci, de caise, amestecate cu piersici. Florile tin mult pe planta. E florifera. Cind e ora de vizita am retururi multe la ea. Stie c-o iubesc si e alintata.
Mai poti urmari spectacolul, ilie?Hai ca ne apropiem de ultimul act (dar nu sexual). Iat-o in toata culoarea ei de roz NEON, de stramoasa pitipoancelor! Dahlia Rosalinda!!!!
Dahlia Epica Rosalinda
Dahlia Epica Rosalinda
Un alt ring de lupta pentru bondari. Culoarea asta e electrizanta. O simti intens, ca atunci cind iti aplici socuri electrice pe craniu, sa-ti revii din crize. Ma dor ochii, o privesc prin ochelari de sudor. Am 250 de varietati de dalii, si numai Rosalinda are culoarea asta. Spectaculoasa. Ca sa nu mai spun cit e de florifera.
S-o urmarim impreuna pe dahlia Epica Sangria!
Dahlia Epica Sangria
Dahlia Epica Sangria
Impresionanta forma! E incurved cactus. Se observa perfect in prima poza. Iar petalele au si o forma turbionara pe margine. Tehnic, nota 10. Ah, ce generos sint cu mine! Dar chiar e frumoasa (ye-ye, asa zice si cioara cind isi priveste panaramele tuciurii din cuib).
Pentru final am lasat-o pe frumusetea care s-a lasat asteptata cel mai mult. Dahlia Epica Prometeu:
Dahlia Epica Prometeu
Poza nu reuseste sa redea nici macar jumatate din frumusetea florii. 6 zile a durat pina s-a indurat sa mi-o arate. A meritat pe deplin. Anul viitor as vrea s-o bag la concurs, in Parc Floral, din Paris.
E doar frumoasa? Nu, e si de-o vitalitate iesita din comun. O ador, pur si simplu. Hai, ca iar mi-a facut pofta s-o vad! Inchei si plec repede la ea, s-o mai admir.
----------Vai mie! Am uitat-o tocmai pe cea dedicata sotiei mele adorate! E clar, imbatrinesc.
Ridicati cortina! Intra triumfal dahlia Epica Diana. Cu o culoare ce tocmai am inventat-o. 10 pictori s-au sinucis, pentru ca n-am vrut sa le dezvalui secretul culorii. Epica Diana, asta e nevasta mea in petale. Eu voi crapa, ea va dainui, precum Coloana Infinitului.
Dahlia Epica Diana

 Va puteti exprima preferinta la "Comentarii". Cele mai votate vor fi alese pentru concursuri.

9 comentarii:

  1. Salut, Tashule!
    Beton blogul.Sa-ti traiasca daliile,sunt foarte frumoase!
    O votez pe Epica Prometeu.Si-mi mai place si Epica Rosalinda.

    RăspundețiȘtergere
  2. Bine-ai revenit,Tashule!Chiar ma intrebam daca ne-ai parasit :) Ma intreb oare Ana,cititoarea blogului,ce mai face?A divortat?
    Votul meu merge la Epica Prometeu.Poate ne vinzi bulbi din daliile create de tine.Si sa scrii mai des,daca ai timp!

    RăspundețiȘtergere
  3. Cel mai mult imi place Epica Sangria.Foarte frumoase nume le-ai dat.

    RăspundețiȘtergere
  4. Felicitari pentru creatiile tale!Superbe.Frumoasa viata trebuie sa ai,inconjurat de toate minunile alea.Eu aleg Epica Poesis,pentru culori si forma.

    RăspundețiȘtergere
  5. E clar,mi-a luat mintile,Epica Passion,sa ia coronita va roog :) ochii mei iti multumesc pt atata desfatare,pe care ne-ai oferit-o fara sa ne ceri nimic in schimb.Pace tie,Tashule

    RăspundețiȘtergere
  6. Va multumesc pentru comentarii. Anul acesta am renuntat la 50 de trandafiri, ca sa fac loc pentru mai multe dalii. Anul acesta sint gigantice, mai inalte decit mine. Ocupat sa ma colorizez intre ele, pufolizez, satinizez ah, ce-mi place sa inventez noi verbe, aceasta sperma ce fertilizeaza orice limba!), am uitat sa mai scriu. Mintea mea compune cerculete si bastonase.
    Maria Clara, ai sintetizat perfect. E pace si plin intre minunile mele.

    RăspundețiȘtergere
  7. Un adevarat Paradis care iti mangaie papilele olfactive, nici nu vreau sa ma gandesc ce minunat poate fi atunci cand te trezesti si vezi acele flori care intr-adevar iti satiafac rodul muncii si asteptarea prmaverii ( nu de alta sar vine iarna ) . Preferata mea e epica sangria , e mai diferita ! succes departe alaturi de minunatiile tale!

    RăspundețiȘtergere
  8. PS .
    Ma bucur foarte tare ca nu ai renuntat la blog si ne destinzi si pe noi cu umorul tau caracteristic

    RăspundețiȘtergere
  9. Bai omule, deci mai posteaza, esti criminal, nu mai pot de ras, mi-ai inseninat ziua. Apropo, ai niste flori superbe. Cu stima, un cititor.

    RăspundețiȘtergere