miercuri, 15 februarie 2012

Imperial Palace

Autor: tashu
E favoritul femelei mele. Daca ar fi fost trandafir, asa ar fi aratat, ca Imperial: micut, rosu, frumos si delicat.
Creatie a producatorului danez L. Pernille Olesen, anul 1988. Clasa floribunda (ce se remarca printr-o
inflorescenta abundenta, repetata. Rosu aproape grena, no fragrance. Iti vine sa-l fotografiezi fara sa te mai poti opri. E o desfatare pentru ochi (si pentru fluturi). Soi extrem de rezistent, nu face mildew sau blackspot (boli specifice trandafirilor).
Amantul nevestei. Treaca de la mine, sint tolerant! Cu asa un "mascul" feroce si nobil o inteleg.
O gradina nu inseamna doar sa stai cu cariciul in sus si sa admiri florile. E o lupta teribila cu ciupercile care le pot face, bacterii, virusi, paduchi (care pot suge toata seva tijelor florale pina le usuca), furnici, gindaci, lacuste, albine croitor (care decupeaza frunzele trandafirilor pentru a-si face cuib). Si marii inamici ai daliilor: melcii si limacsii.
La curtea lui Imperial Palace
Dar sa revenim la micutul Imperial Palace (ca s-o necajesc pe nevasta-mea, ii spun ca trebuie sa stau pe burta ca sa-l pot vedea). Are intre 55-65 de petale, floare dubla, frumoasa, care sta mult timp inflorita.
Si sta ca o diva la pozat, e constient de valoarea lui, majestatea sa.
Il deranjeaza doar ca are vecini mai inalti ( un trandafir catarator-Vanille fraise si La sevillana). Se simte incomodat.
Definitia perfectiunii
Anul acesta implineste "onorabila" virsta de 1 an. In primavara ii bag steroizi in el (ingrasaminte speciale pentru trandafiri) si-l scot la "produs"... de flori. Nu asa fac si parintii cu copiii lor? Investesc in ei si vor rezultate.
Acesta e Imperial Palace, un trandafir putin cunoscut.
Pentru amatorii de trandafiri recomand cel mai mare si mai complet site de specialitate (o mare comunitate din toata lumea de cultivatori de trandafiri). Chiar fara sa ai vreo legatura cu florile, poti pierde zile in sir urmarind imagini cu cei mai frumosi trandafiri din lume. Cu modestie spun, am si eu cont pe acest site, fotografiile mele ajutind alti doritori de trandafiri sa-si faca o parere despre soiurile respective.
http://www.helpmefind.com/gardening/l.php?l=99.1949980&tab=9  va astept cu mare drag.
-------------------------------------------------------------------------------------
cei 3 crai de la "rasarit"
Helpmefind a fost ghidul meu in alegerea trandafirilor pe care-i am, orientindu-ma dupa criteriile stabilite pe site: Forma florii, culoare, cantitatea (daca are multe flori), frecventa inflorii, parfum, rezistenta la boli.
Anul acesta voi posta multe poze cu noile "intrari" din iarna. Stati cu geana pe mine daca va plac.

9 comentarii:

  1. Dulcinea, nu ma macina absolut nimic. Doar ca pentru a scrie bine, cu substanta, e nevoie de timp.
    Sint multi labagii care-si deschid blog doar din spirit de imitatie (parca ar vrea sa confirme ca ei se trag din maimute), si umplu spatiul virtual cu tot felul de clisee citite prin tabloide (bibliografia lor). Bieti gindaci care daca-si arunca voma prin preajma au impresia ca asta ma atinge in vreun fel. Bieti onanisti cu capul si sufletul mic, gol si zbircit, la fel cum le e si sexul, care cred ca daca au invatat sa scrie inseamna ca-s scriitori, nu?
    Bieti muisti, care daca se adapa de la capul pulii mele, au impresia ca devin mai inteligenti.
    Care daca isi vomita ura si impotenta pe blogurile lor moarte inainte de a se naste, au impresia ca le creste numarul de vizualizari.
    Pacalici care, daca se folosesc de numele meu pentru a bori o tentativa jalnica de articol, cred ca le va creste valoarea.
    Iarta-mi derapajul, mi se intimpla des :)
    Am spus ca voi mai scrie, dar mai rar. Anul asta vreau sa-mi transform gradina in paradis. Si eu fac tot. Asta ia timp. Mult.
    Daca am reusit sa va adun aici, sa va arat ca nu sinteti singuri pe lume, e marea mea multumire sufleteasca. Scormonind prin gunoaiele de pe tabloide am dat si peste oameni sufocati de toate astea.
    Prin tot ce am scris am incercat sa va relaxez, sa rideti, sa va puneti intrebari, sa ginditi.
    Am incercat sa va formez ca pe niste copii, sa aveti gusturi muzicale deosebite. Am incercat sa va arat ca in viata, pentru a fi implinit si fericit, trebuie sa-l primesti pe Dumnezeu in sufletul tau. O poti face si inainte de a muri, dar ai idee cit de multe pierzi fiind lipsit de dragostea lui? Bate la poarta sufletului tau si tu ii spui: las' ca-ti deschid mai tirziu, ca acum am si eu o pizda cazuta la pula.
    Nu am cistigat absolut nimic altceva cu acest blog. Decit aprecierile unor oameni ca voi, sau ca Vox populi. Si nu ne impiedica nimeni sa raminem aceeasi familie virtuala unita si de calitate.

    RăspundețiȘtergere
  2. tashule vezi ca scapi cu vaca pe aratura frate, ce inseamna "Am incercat sa va formez ca pe niste copii, sa aveti gusturi muzicale deosebite..." hai c-o dai in treburi mesianice ce salam...
    Daca tot o dai in florareli d-astea nu mai bine ne zici si noua ce le faci tu la florile alea de arata asa bine? Nu pas cu pas, dar intra putin spre miez, zi-ne si noua ce steroizi bagi in trandafirii tai - desi eu n-as da steroizi la copiii ;), si ho ca intelesei treaba - fa si tu pe maestrul gradinar sau maistrul gradinar :)?

    RăspundețiȘtergere
  3. Jeane, la "copii" le dau ingrasaminte speciale pentru trandafiri, care contin azot (necesar pentru o crestere viguroasa a plantei), potasiu (pentru o inflorire abundenta), magneziu (pentru culori vii, stralucitoare ale florilor). Plus
    compost din rahat de cal combinat cu alge marine.
    Iar pina la maestru gradinar mai am mult :))
    Ma crezi daca-ti spun ca pina anul trecut n-aveam habar de cele mai mici notiuni de gradinarit?
    Cit despre treburile mesianice, am renuntat, ca voi sinteti adulti gata formati (sau formatati), nu? :)
    Tie iti reprosez ca n-ai avut curajul (ca marlboro) sa scrii un articol care sa apara aici.
    Ai umor, ai cap, ai talent. Incerci? Daca ai nevoie de subiect, te servesc

    RăspundețiȘtergere
  4. Treaba cu Maestrul versu Maistrul se trage din liceu de la caterincile alea de ore de practica in atelier. Tovarasul era pentru unii Maistru, pentru altii Maestru. Pentru mine erau niste betivi cocliti carora le caram cateva kile de vin de la tara si-mi castigam dupa cum era planul, doua sau trei saptamani de vacanta pe trimestru pe langa usurarea ca numai dadeam la pila ca boul sa fac un ciocan de 5 kile, se facea singur la polizor. Singurul trimestru in care m-am dus si am fost prezent chiar mai mult decat a trebuit a fost cand ne-a invatat sa folosim strungul.

    RăspundețiȘtergere
  5. http://www.youtube.com/watch?v=aip3836VtZ0 cantec de seara.

    RăspundețiȘtergere
  6. Imi faci si mie cadou de nunta un imperial palace la ghiveci ? Promit sa ma grija de el si sa il alint "
    tashu" ! :p

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. daca as fi in tara ti-as da cadou de nunta un Imperial Palace. Numai sa nu divortezi si sa te mariti de mai multe ori, ca sa primesti de fiecare data cite un trandafir :)

      Ștergere
  7. Foarte frumos soiul asta, spui ca nu miroase?
    Iubesc trandafirii, trandafirii si...trandafirii.

    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=-ayRrehrIwM#!

    RăspundețiȘtergere