marți, 14 mai 2013

Eurovision 2013

Autor: tashu
Soseste in seara asta. Am ascultat toate melodiile participante. Favorite? Cintece care sa placa si sa transmita emotii? Desigur, Cezarica ala Ouat, cu "Vai de viata lui". Glumesc, desigur, spun asta cu lacrimi in ochi. Un englez ne intreba daca Romania vrea sa se sinucida, cu cacatul asta de melodie.
Mai simpatic si talentos era tuciuriul ala care voia sa semneze un refren pe buza de sus a doamnelor.
Culegem toti pacalicii si ciudatii cu voci nefiresc de subtiri si bashite, uitind ca e concurs de muzica, nu de circ. Narcis iustin Nanau, Ouatu, si alti scopiti, care fac vocalize cu ouale strinse in menghina, provoaca uimire, curiozitate. Un pusti ma intreba despre Cezarica, Ou de Strut: "Tanti asta e soprana la opera?"
Raspund: "Nu, puiule. Ea e nenea, si e contratenor". El insista: "Adica e impotriva tenorului?"
Ma gindesc:" Hmm, chiar, a avut ceva contra tenorului? I-a dat ala cu virful de la pantof in coite, si l-a facut soprana pe Cezarica, sa poata cinta in duet?
Bucuria mea e imensa, cind constat ca sint inca vreo doua-trei melodii mai bashite decit a noastra. Deci nu sintem chiar ultimii papagali cu pretentii de privighetori. Graiesc profetic: din 39 de melodii, daca Ousorul nostru moale prinde locul 25 e minune ingaduita de moastele sfintului Mozart.
Ca tacimul sa fie complet, la vocea aia de gagica ingrozita ce a vazul lupul in curu' gol, intr-un film de groaza, i-au mai tras si o rochie neagra, cu paiete, cristale swarovski. Cu decolteu, bineinteles, sa i se vada titele de atlet ratat. Wai, mor de rusine. Astia-s infiniti in ridicol, iar Ouatul asta zgirie retina si timpanul.
Dar ce te faci cu opiniile fanilor, vedetelor si specialistilor? Nadia Comaneci il recomanda, are incredere in Cezarica. Nadia, atentie, nu e vorba de gimnastica! Ouatu nu participa la inele sau cal cu minere.
Coafeza Macarena e impresionata de vocea lui cezarica. Tzatzico, nu vrei matale sa te ocupi de bigudiuri?
Vezi c-ai uitat clienta sub uscator si i s-a copt bostanul. Toate tutele si afonele emit pareri.
Dar sa-l lasam pe dracula nostru, in rochie de mort, cu decolteu, lasere si focuri de artificii.
Si sa aruncam o privire la ceilalti canTiTati. Sint chiar asa circotas? Totul imi pute? Cineva ma intreba ironic, desigur, daca nu participa si Vangelis la Eurovision, ca sa-l votez. N-a apucat sa afle raspunsul. L-am ingropat in gradina, la radacinile lui Michka, ca ingrasamint.
Iata si raspunsul: exista melodii frumoase. Atit de placute incit le am in playlist-ul din calculator si masina.
Favoritele mele: gagicile din Danemarca, Ucraina, Norvegia si Belarus. In rest, labareala de umplutura. Ori ciudatenii, precum ousorul nostru, ori muzica trista, duioasa, buna de emotionat pensionare.
Ascult-o pe daneza, tata! Ce prezenta placuta, ce voce calda si puternica! Ce armonie intre solista si orchestra! Ce viata si frumusete emana gagica asta de nici 20 de ani! O prospatura si o bunaciune de voce.
Nume: Emmelie De Forest, cu melodia: Only Teardrops
Marea favorita la premiu.

A doua surpriza placuta, concurenta din Norvegia: desi plinuta ca o foca in calduri, are trasaturi frumoase si atrage, impreuna cu o voce de cristal de sevres. Orchestratie perfecta, si acum imi danseaza scaunul sub buci. Pitica, dolofana, da' sexoasa, plina de viata si cu o voce beton. Blonda veritabila scandinava, o recunosti dupa parul de la cur, daca e galben, e originala.
Este Margaret Berger, cu melodia "I Feed You My Love". Vrea sa ma hraneasca. Si eu as face-o, dar in gurita, daca se poate.

Trecem la urmatoarea favorita, special lasata la urma. Dar cei din urma vor fi cei dintai. Ucrainianca Zlata Ognevich. Nu puteau alege ceva mai bun de atit. Ce combinatie, Grigore! Faci laba uitindu-te la videoclip, in timp de vocea ei iti masturbeaza urechile-ti jegoase, imaginindu-ti ca esti Fut-Frumos, alergind dupa elfitze. Poveste cu fluturasi si inorogi. Ce priviri sculatoare de carici iti arunca, in timp ce te desfata cu triluri de privighetori. Ferice de cel ce-i da in pizda, cred c-o pune sa-i cinte, in timp ce-i interpreteaza, pe la spate, aria soldatului ranit. Dati-mi voie, votez cu miinile, picioarele si cu cucul sculat. Toata admiratia.
De neuitat: Zlata Ognevich, cu a sa melodie "Gravity"

In incheiere, concurenta din Belarus ( o alta creatura reusita si talentata), Alyona Lanskaya, cu melodia "Solayoh". Dinamica, dansanta, originala. Suna bine, dom'le. Nu are vocea subtire a lui ouatu' nostru, dar merge.

Asadar, la sectiunea "Nu cintati ca ei", a cistigat detasat cezarica, gagicul sopran imbracat in rochita cu decolteu si cu pect de atlet.
Nu uita, pe 14, 16, 18 aprilie, urmareste Eurovision 2013. Astazi, la ora 22, ora Romaniei.

2 comentarii:

  1. Imi vine sa zambesc, m-am uitat special sa vad cand ai postat articolul... Mi-a placut daneza si am apreciat in mod special prestatia ucrainiencei. Ma supara extrem ca, acum, participantul Romaniei considera ca a fost victima nu stiu carui complot politic, economic, cultural, etc ... Hai sa ne vedem adevarata valoare, s-o acceptam si sa vedem ce putem face mai bine data viitoare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Corect, in sfirsit o minte lucida! Votez ce-mi place. Nu are demnitatea si barbatia sa-si recunoasca esecul. Atit timp cit esti orbit de sine, arogant, vei vedea in jurul tau numai comploturi, razboaie geo politice si alte rahaturi demne de OTV.
      Uitasem de Azerbaidjan, a cintat si a avut o coregrafie exceptionala. Iar moldoveanca m-a uns la suflet cu melodia frumoasa si in limba romana.

      Ștergere