marți, 10 septembrie 2013

Moartea caprioarei

Autor: tashu
Maninc si pling. Dar maninc.
Ne pierdem copilele si femeile, dragilor. Si agonizam. De unde atita energie la natia asta?
Va veni vremea cind, satui de atita laba, vom face excursii organizate, in cautare de neveste care sa ne fie alaturi pentru toata viata. Deja se practica asta in alte locuri. Autocare pline cu masculi satui sa se tot arda intre ei, in cautare de gaoaza izbavitoare. Ce tragedie ca nu te-ai nascut cocos, Ilie! Chiar daca o sfirseai in castronul cu racituri, macar aveai poiata plina de gaini carora sa le explici tabla "inmultirii", pina sa le sara fulgii din cur. Azi o calaresc pe Porumbaca, maine pe Motzata, poimiine pe Clontoasa. Pe cind asa, azi te slobozesti uitindu-te la "fata de la pagina 5", miine ii arati cucului poze cu victor poanta, si tot asa.
Am ramas cu babele. Mai ales alea de la tara, ce ostoiesc focul mistuitor din izmenele barbatilor ce se intorc de la bodega.
Exodul femeilor unei natii este tragedie. Urasc Italia. Locul unde multi barbati romani si-au pierdut nevestele sau iubitele. "Puiule, intelege, pentru noi voi sterge babe sau mosnegi la cur si voi fi sluga!". Iar "Puiul" ramine cu poza si amintirile, plus cei 200-300 euro ce-i trimiti lunar, la inceput.
Asta in timp ce copilasii ramin in bratele bunicilor obositi si neputinciosi. In timpul acesta, "Mami" indura futaiuri si umilinte. Mosnegii nabadaiosi nu vor doar stersi la cur. Daca tot scapa 6-7 sute de euro de ce sa nu calareasca putin, in timp ce menajera sterge praful de pe bibelourile antice? Poate "Mami" sa-l refuze pe Don Fosila? In secunda urmatoare pierde casa, masa si mina de firfirici. Acasa o asteapta bordeiul de chirpici plin de copii, ratele la banca, si sotul bolnav. Asa ca "Mami", cu inima strinsa dar gura si bucile larg deschise, isi tradeaza familia, tara si pe ea insasi. Cit despre Dumnezeu, mai are si El loc in toata ecuatia asta? Dar ce, e matematician? Unde era cind "Mami" aprindea luminari, mergea la moaste si se inchina la icoane facatoare de minuni?
Calculeaza, domn' contabil: pierdut sot, copii, familie, siguranta, implinire, armonie, cistigat euro. Nu multi, desigur. Ia vezi, e pe profit? Stiu, nu ne trebuie noua asa ceva. E tipic romanesc sa falimentam totul, inclusiv vietile noastre.
Daca ar emigra babele de la tara, femeile urite ca foamea, n-ar fi o tragedie. Dar isi iau zborul pasaricile curatele, frumusele si tinere, in cautarea unei vieti pufoase si roz. Sfirsesc mutilate de acid, in saci de plastic prin canale, arse de foc purificator ( in dorinta de a reconstitui incendierea Romei), mincate de ciini sau sobolani pe terenuri pustii. E ceva roz si pufos in toate astea?
O adolescenta de 18 ani a murit in Italia. Eh, una in plus, mai conteaza? La inceput a fost o tragedie, acum e doar o statistica, asa ne-a invatat Stalin.
18 ani, cu foamea in stomac. El, 41 de ani, cu femeie si copil acasa, constipat cu macaroane si spaghete. Dornic de senzatii tari; sa le ofere, nu sa le primeasca. Sado-maso, ti prego, ca-s bolnav cu capul.
Broscarul contabil, amator de senzatii tari, cu pizde moi.
Marche, Gianni, banu' pentru cazare la motel, bice, catuse si funii. Plus ceva de mincare si bautura.
Si caprioara a intrat de bunavoie in gura lupului. Simtind cum vine slobozirea eliberatoare, Gianni a considerat ca lipsa oxigenului o poate ajuta pe gagica sa atinga orgasmul mai repede. Si a apasat viguros pe git, cu gindul s-o sufoce de placere. Caprioara, ce raspundea la numele de Lavinia, a murit rapusa de atita extaz, dupa care a inceput sa se raceasca . Ce ironie, broscarul chiar era contabil!
Lavinia, o flaminda din Flaminzi, scapata de grijile si necazurile vietii.
"Mama mia" si "Madona" invoca Gianni. Am platit toate astea si gagica mi-a tras teapa; am tras-o pe cosor doar o data? Pai nu ascultase el formatia "Meridian" din Ploiesti, cu melodia "Mai vreau o data si inc-o data"? Asa c-a impachetat-o pe Lavinia, pus-o in portbagaj, si a dus-o la alt motel, unde a mai iubit-o appassionato, chiar si dincolo de moarte.
La final, nestiindu-i adresa unde locuia, a abandonat caprioara pe un cimp plin cu iarba; poate-o apuca foamea, sa aiba ce paste, desi mai era destul pina la sarbatoarea crestinatatii.
Ce ironie a sortii, Lavinia era din oraselul Flaminzi, judetul Botosani. Cu doua zile inainte de tragedie, bunica ei ii spusese la telefon: " Lavinia, ascult-o pe mamaia si vino acasa! Nu mai umbla dupa avere!"
Desi batrina nu era Carmen Harra Gargara, in ea vorbea glasul intelepciunii si al ratiunii.
Doar ca nepoata prefera sa aiba bataturi la pizda decit la miini, de la munca pe tarla. Palme crapate, piele solzoasa, dar ce, ea e reptila? Negru sub unghii, in loc de roz?
Da, dar mamaia a apucat 80 de ani, poate prinde chiar suta, pe cind capreoara s-a stins la 18.
Mamaia cu pensie mica si durere mare.
Decit albina sa muncesti pentru stup (familie), nu mai bine libelula, si sa sari din pula-n pula?
Acum mama caprioarei a plecat in Italia, sa-si aduca fetita acasa. E bine, mai are inca una. Sa speram ca nu va avea acelasi destin.
Cu fiecare femeie si copila pierduta, moare inca o parte din noi.
Maninc si pling. Maninc

2 comentarii:

  1. Ce fatza de broscar expirat are. Cat de foame sa-ti fie incat sa-i dai atentie unui asemenea nespalat? Miroase prin ecran.Ia uite fonfaitu ce fantezii avea. De ce nu si le-a pus in aplicare cu tuta aia de nevasta-sa? Fetele astea nu au minte deloc. De ce nu si-a cautat un roman.. ca sunt atatia prin Italia. S-a oprit tocmai la sconcsul asta ordinar.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt atat de multi oameni care par normali printre noi,si care au pasiuni perverse si inclinatii sexuale bolnave!!!! Dar pt asta exista destule naive sa le pice in plasa! O lume bolnava,mintal si psihic,multa depravare...care poate fi evitata atata timp cat te respecti ca femeie si ca OM!

    RăspundețiȘtergere