joi, 12 decembrie 2013

Jegul-II

Autor: tashu
Am revenit in Oradea. Citeva zile de odihna. Deschid televizorul si consum toate programele TV. Hai cu mahalaua, curvele si prostul gust! Imi era dor de toate astea. Sa ma tavalesc in mocirla, sa ma umplu de laturi. Sa-mi amorteasca spiritul. Sa ma spal pe creier, ca era prea cenusiu de la atita materie.
Ce dor imi era de toti specialistii astia in Nimic! Hai, mai ia o gura de gargara! Te costa doar anii tai de viata, pierduti ca sa urmaresti toti impostorii si compostorii astia.
Dar tara traieste o sarbatoare perpetua. Televiziunile abunda in emisiuni festiviste, aerul e greu de la atitea sarbatori. E 1 decembrie. Parada militara de 1 milion de euro, cu politicieni de doi lei. Sa marsaluim pe sub arcul de triumf, catre saracie si neputinta. Parada in care ne etalam capacele de bere si pachetele goale de tigari. Bolnavii isi impart paturile cu gindacii. Din spitale se fura pina si capacele (folosite) de la WC.
Sint scoli unde elevii ies afara ca sa se incalzeasca. Copii si adolescenti se sinucid de dorul parintilor plecati sa munceasca pe alte meleaguri. Ministerul Turismului elaboreaza si promoveaza proiecte pentru turism sexual, speculind foamea romancelor. Demnitatea nu umple matul, dar un lapte cald si doua oua tari...
Iar noi ne spargem in parade militare, mindri ca sintem romani. Vreau un singur motiv pentru care ne putem mindri ca sintem romani, in prezent. Doar unul.
Saracii isi freaca minutele, de bucurie c-o sa se indoape cu fasole, stropite cu-n paharut de tuica. Bucurosi ca vin alegerile si-o sa se destrabaleze cu un kil de faina si-o sticla de ulei. Hai, dom' politician, imbraca-te in haine de firma si minte-ma frumos! Pune-ti peste gusa esarfa tricolora, iar peste burdihan, cocarda-n trei culori! Penetreaza-ma cu discursul tau de lemn, cum c-asa si pe dincolo, cum ai capatat tu diabet si-ai facut ulcer perforat de grija mea.
Cocosati de taxe si impozite, de accize si surprize, lipsiti de industrie, saraci si indatorati rechinilor financiari mondiali, aratam grafice frumos colorate, din care reiese ce crestere economica gheboasa avem, cum sintem noi porecliti "tigrul" economic al Europei. Dar politicienii astia-s mai tari ca fratii Grimm. Avem datorii externe de aproape 100 miliarde de euro. Realizati ce inseamna asta? Facem noi si noi imprumuturi, dar nu pentru dezvoltare sau investitii, ci doar ca sa platim ajutoare sociale, salarii si pensii. Iar mutunachele asta de victor poanta aprinde luminile de Craciun, la Tirgu Jiu, in prezenta a peste 10 000 de oameni. Si-a antrenat minuta special pentru acest eveniment, cum sa apese pe buton. Aplica accize pentru ca avem deflatie, adica scad preturile prea mult, puterea de cumparare a romanilor e prea mare. Alunecam in jos, catre bunastare.
Mutunachele asta se lauda cum c-a scos el romanica din izolarea internationala in care se afla. Cum a reusit asta? Aratindu-ne albumul lui cu poze, unde apare alaturi de lideri europeni. Are chiar si o poza in care o pupa-n cur pe Angela Merkel, e favorita lui.
Apare extenuat la televizor, sa ne anunte marele rahat pe bat. In aproape 2 ani de guvernare, a reusit sa termine un desen, cu carioca, in care a "construit" autostrazi. Ridicolul si tupeul ating dimensiuni galactice.
Pina-n 2018 vrea sa ne umple de autostrazi. Deci 2 ani pentru un cacat de desen, pe care eu il fac in maxim 5 minute. Ce frumos deseneaza el autostrazi pe hirtie! Cu carioca galbena e autostrada Golaesti- Horlesti,
cu carioca roz e autostrada Lungesti- Maciuca.
Asa popor, asa lider
-Dom' poanta, vreau si eu autostrada!
-Stai sa-mi trag sufletul! Dupa care, cu ultimele puteri si resturi de carioca, lega Moldova de Ardeal.
Apoi, spuse ca tot desenul ala (pentru care Picasso si-ar da un coi) reprezinta un "orizont posibil", pina in 2018. Ce limbaj de curva, care nu se angajeaza la nimic!
De fapt noi avem autostrazi, dar intre Budapesta si Viena. Sint facute dupa un proiect romanesc, stiu eu.
Mi-a spus Micky Mouse asta.
Dupa desenul lui poanta, incep dezbaterile TV pe marginea subiectului. Ce de-a specialisti , ce de-a analisti economici, sociali, politici! CTP-ulea, isi ia mecla incruntata, buzele subtiri si taioase, apoi incepe. Si da-i, si spune nimic. Mai ia un pahar de apa, sa alunece mai usor! Altii il contrazic, nimicul si gargara lor sint mai profunde ca a lui.  Monica tatoiu rahatoiu se slobozeste la Digi TV. Vorbeste despre economie, politica, finante, fotbal, tendinte in moda. Vadim o trimite la cratita. Vorbeste de peste 24 de ore.
-Opriti-i microfonul! urla extenuat moderatorul emisiunii.
Ea continua sa framinte maruntel din buze, vorbind despre disparitia pinguinilor din Delta Dunarii.
Doi cameramani incearca s-o scoata din platou. Agatindu-se cu ghearele alea zbircite, de curva batrina, spune revoltata: "Este o lipsa de civilizatie, atit timp cit un invitat, mai ales o doamna, vorbeste despre un..."
Se aude un un trosnet , urmat de un ecou prelung. E producatorul emisiunii care, cu o bita de baseball aplicata la hipotalamusul doamnei, a determinat-o sa nu se mai cufureasca pe gura.
Pe antene, Basescu e de vina pentru toate. Nu i se mai scoala pula lu' Iliescu? poanta deseneaza si coloreaza prost? Cacarau doarme mereu? Apar gauri in patura de ozon? Esueaza balenele? Basescu e de vina.
Dar e bine, avem luminite, de Craciun, care ne mai lumineaza la cap, sa vedem lucrurile mai limpede.
Ies la o plimbare, sa ma eliberez de toate astea. Afara, maidanezii cersesc din priviri o bucata de os.
Neputincios, le raspund: deja se bat altii pe ciolan.
Un ciine in calduri amageste o pisica, cu o bucatica de piine, ca sa-i dea la muie. Ceea ce si.
Romania alaptindu-se la tita de politician patriot
..................................................................................
Ultima zi. Imi urc femeia si cele 60 de pungi cu pufuleti in masina (e tot ce mi s-a parut interesant si bun), si ma indrept catre vama Bors. Mi-e un dor naprasnic de cuibul meu!

Un comentariu:

  1. Ai uitat sa spui de borcanele de zacusca si gogosari :) un alt lucru interesant si bun de luat din tara.
    Sa-ti pui matu' la cale, la asta inca se sta bine in Ro....cat despre carti de cumparat, nu gasesti un anticariat, sa dai cu tunu'.
    Ai, totusi, o optiune, daca tot te incapatanezi sa vrei carti : cele semnate de mihaela tiganescu, sau de "zana zanelor" - despre cum sa fii 'zen' in 10 pasi, sau despre (citez): "echilibru, discretie, moderatie".

    RăspundețiȘtergere