vineri, 17 ianuarie 2014

Sistemul- II

Autor: tashu
Parinte, asta iti este valoarea? 50 de firfirici? O ciocolata "Gaura", 3 garoafe obosite si o cafea cu cicoare incorporata?
Stii ca la alte clase colegele lor primesc porci si diamante? Doar porcul e cel mai bun prieten al unui cadru didactic, nu?
Stii ca la alte clase colegelor lor le sint platite ratele de leasing la masini, ratele la vile?
Parinte, stii ca aceste cadre didactice necajite primesc lanturi si inele de aur drept cadouri, de paste, de Craciun, de sfirsit de an, de inceput de an, de inceput de an scolar, de sfirsit de an scolar, de inceput de trimestru? Asta in timp ce tu primesti pule in cur, fara alifie, drept cadou?
Stii ca sint "mamici" generoase ce platesc fara numar pentru excursiile acestor scroafe de "cadre didactice"? Ah, cit detest cuvintul asta, "Mamica"! E ceva ce nici nu poti lua in serios, e asa, ca o fetita ce se joaca cu papusa. Mama, prostalancelor, ca de asta zbiara la voi pina si femeile de serviciu din scoli.
"Mamici" pitipoance, analfabete, dar cu valoare mare, ce-si distrug propriile creaturi. Ia de aici, "doamna", te imbrac in bani. Dar vezi ce note si calificative are gigelu' meu. Ca trebuie sa termine si facultatea, mititelul!"
Si "doamna" guita, satisfacuta:- "Nu va faceti probleme, stimata mamica! Ah, Doamne, cita generozitate! Mariane, am scapat de 10 rate la BMW. Dar ce copil genial aveti! Coloreaza atit de frumos! Stie culorile; in special toate nuantele de roz. O fire cu adevarat optimista si generoasa.
Si ce fire creativa, deseneaza flori, case, soare! Iar eu scriu deasupra: "Te ubesc mami".
Nu e emotionant?
Desigur, pentru toate aceste abilitati uluitoare, pentru tot acest geniu precoce, pretul este pe masura: 4-600 de lei, lunar, la after school-ul "doamnei".
Sa facem un calcul elementar: la cel putin 15-20 de copilasi inscrisi la aceste after jumuleli "doamna" cistiga minim 1600 de euro. Asta fara sa mai punem salariul lunar si cadourile. Un mizilic.
Asa ca Marean, sotul lu' "doamna" isi permite s-o faca pe sfatosul si responsabilul cu educatia parintilor.
Parinti idioti, ce se amagesc pe ei insisi cum ca uite ce copii destepti au! Plozi imbecili, ce nu se pot concentra asupra unui subiect mai mult de 5 minute.
Temele nu se mai fac prin studiu individual, acasa, in camera ta. Se fac la gramada, la after-school.
Inter- cactiv, cu ceilalti copii, prin joaca. Caietele de scoala si de asa zise teme se lasa la after- caca-maca. Copilasul ajunge seara acasa, epuizat de atita "invatat", si urla ca vrea la calculator, sa lucreze pe el. Are de vorbit pe feismuc, cu pretena ei la fel de timpitica, despre Ionut, ce i-a scris un biletel, cum c-o iubeste. La virsta de 10 ani. Dupa care, mai joaca jocuri,creative si instructive, desigur, X si O, sau sa prinzi bucatele de "cascaval" cu victor poanta pe post de mickey mouse.
Adinc , nu?
Parinti tantalai ce nu-si dau copilul la scoli din cartier, ca nu-s de fite. Si atunci il duc la j-de kilometri de casa, se rup in cur de foame ca sa plateasca after caca maca. Dar plodul sa fie destept, nu?
Dupa 3-5 ani de engleza stie abia sa spuna "Hello!". Bun tare after caca maca asta inter-activ, inter-relational si inter-city. Dar ce le trebuie limbi la fetite? Ca mamicile "e" mindre tare. Fetitele se uita la telenovele si gorovesc spaniola mai ceva ca Juan Carlos de CurMapuci. Ce se mai "te chiero" si "te mucio" prin fata, spate si in wc-ul scolii!
Dimineata, cu ochii lipiti de oboseala, urla la mamici, unde le este posetuta roz, unde sint cele doua telefoane mobile? Ce crede imbecila asta de mamica, poate incepe orele fara astea?
Ia incearca sa-i bagi pe git o carte de Jules Verne sau o conjugare a unui verb! Sau sa caute un cuvint intr-un dictionar. Rezultatul? Vid, ZERO, netoate. E demonstrat si vazut asta. De catre mine.
Desi fetitele mai au putin si le apare primul floc la pizda si au primul ciclu. N-au creier, dar sa nu ne panicam, au hormoni.
"Mamici" moderne ce accepta ca haimanalele lor de 14-16 ani, sa vina cu "prietenii" acasica, sa doarma impreuna in camera fetei. Ca macar o supravegheaza, o stie acasa, nu prin boscheti.
"Mamici" moderne ce, grijulii, le pun prezervative in posetutele curvulitelor. Carte nu, pula...cit cuprinde.
Asa ca, atunci cind "doamna" va face nesimtiti, timpiti si oi, are dreptate.
Marca banul, prostovane! Ca nu poate fi plodul idiot daca nu are diploma, daca nu e doctorand, masterand. Sintem o natie de manageri si vedete.
-"Doamna, dar copilul meu nu prea stie tabla inmultirii si gramatica elementara."
-"Stimata mamica generoasa, nu va temeti, il facem parlamentar, e perfect pentru asta.Ce, Vanghelie are carte? Sau deputatul ala care are meserie auto..."
De asta am devenit tara lui "Auto". De asta ne conduc toti imbecilii si anal-fabetii.
Imi scriu profesori universitari: "Tashule, e groasa rau, tata! Nu stiu sa lege doua fraze coerente, put de prosti. Dar trebuie sa-i trecem pe toti. Altfel n-ar mai plati. Si atunci ne prostituam. Asta-i materialul. Trebuie sa traim si noi. Astia se nasc deja obositi. Au tot, la ce-ar mai fi motivati sa invete? Vin la scoala dupa nopti pierdute in cluburi, beti, ori rupti de oboseala dupa 8-10 ore de stat pe internet."
Un sistem putred, halitor de bani si generator de imbecili. La nivel national, 3-4000 de liceeni inteligenti ce prefera sa-si continue studiile in Occident. Nu se mai intorc. Noi raminem cu analfabetii.
Priviti ce inseamna dezastrul generat de PROSTIE, e emblematic:
Moarte Lacomiei si Analfabetilor! Jos Gunoaiele!

6 comentarii:

  1. De cate ori am ocazia...incerc sa le deschid ochii parintilor de copii razgaiati si imbuibati,care se cred cu sange regal,insa tot aud pe la spate ca am mentalitate comunista desi am sub 30 de ani! Profesorii tintesc elevii slabuti si mediocri,dar care se trag din familii instarite prin mijloace obscure clar! Educatia din scoli e in moarte clinica,nu au pe CINE sa educe! Dam vina pe generatie,dar ne putem creste copiii fara sa ii lasam acaparati de curentele astea prea-moderniste! Cunosc si familii care isi cresc copii in case pline de liniste si pace,in care tv-ul si laptopurile sunt obiecte de mobilier,care sunt inteligenti de mori! Incerc sa ii dau exemplu,dar nu am cui!
    Tashule,as vrea sa revina perioada dictaturii,iar tu sa fii dictatorul! Fabulez,stiu,doar asa poate fi starpit cretinismul societatii de cosmar in care cu greu traim!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Maria Clara, nu mai incerca sa deschizi ochii nimanui! Am facut-o eu inaintea ta si am vorbit la pereti. Nu am schimbat absolut nimic. De aceea si consider acest blog un fel de jurnal online. Imi da cite unul, altul dreptate, ma mir ca mai sint "rataciti" de astia, dupa care merg inainte.

      Ștergere
    2. Cu fiecare pagina de jurnal ne infierezi,nu sunt plangacioasa,dar jungla asta te mananca de viu,degeaba te tii vanjos! Nu am cladit imperii,dar nici de pe jos nu mananc,cand ies dimineata pe usa ma gandesc daca seara ma mai intorc,am sarit la gatul lor,dar degeaba: "ce domle suntem animale?"Vreau inapoi epoca primitiva,in care oamenii inca erau oameni!
      Tashule,nu am mana buna la flori,crezi ca pot schimba asta?Cum? Le iubesc de mor,dar nu cresc frumos si nu infloresc nici pe departe ca ale tale!!
      Tare-as vrea sa stiu pararea ta despre accidentul din Apuseni,offf pe care sa-i spanzuram primii? Oooo,dar spanzuratoarea e prea blanda,as fi vrut sa reinvie metodele medievale de tortura,ce i-as mai praji de vii in domnul "Taur sicilian",'tubul crocodilului" sau pe un patut de tortura macar!
      Ce sa zic,sa faci multi copii sa te mosteneasca,sa se bucure tara (in care ai ales sa traiesti) de ei!

      Ștergere
    3. Regret ca n-a fost un avion condus de mickey mouse, cu cacarau, ion iliescu, adrian nastase, dan voiculescu, plus TOT parlamentul. Asta trebuia sa se prabuseasca, in flacari. Mina buna la flori nu e un mit :) Dar se poate invata, depinde de conditii si flori. Cit despre copii...recomand genialul film "Idiocracy". Sa vezi cum si cit se puiesc analfabetii, idiotii si calicii. Mult. Sa vezi cum vin femei ANALFABETE, sa li se desfunde trompele uterine, sa poata fata de la 6 bucati in sus. Eu le-as infunda cu ciment. Iar cuplurile educate, stilate, inteligente, cu o buna situatie materiala,dar suferind de un egoism feroce, nu fac nici un copil. Sau au cel mult unul.

      Ștergere
    4. L-am vazut demult! Un film usurel,dar cu multe invataminte! O comedie in urma careia ramai socat! Dureros de reala... din pacate!

      Ștergere
  2. 4-600 lei lunar poate la afterurile scolilor (alea unde invatatoarele nu primesc nimic, desi sunt obligate sa stea cel putin 3-4 ore dupa program, ok poate nu panaramele de calibrul danutei, restul fraierilor care nu au invarteli), cele private merg de la 900 in sus (cat de sus depinde de ce limbi straine/instrument muzical vrei sa mimeze plodul ca invata).

    RăspundețiȘtergere