marți, 24 februarie 2015

Oglinda-partea I

Autor: tashu
zefdvtryhgjjg,ngé"(--è(df1k44444gfhfy__)çç69fdg
aaa....sa; hahahaha...hai cu mama zfze...inca putin...incepi sati dai drumul...nu uita de cratime, ca te maninca mata...ma-ta.

Ma uit recunoscator la sotie.Privirea ei implora: scrie! Uite, Alzheimer bate la usa. Ma concentrez intens. Reusesc doar o bashina, asa, ca incalzire. Ce simplu ar fi sa-mi deschizi mintea si sa citesti direct articolele! Mai bine nu, te-ai speria sa vezi adevarul crud si in curul gol, sa vezi ce cred despre toata imputiciunea asta.
Libertatea de a nu purta masca. Ajunge cu carnavalul. Ajunge cu zimbete dragute si unsuroase. Ajunge cu lacrimile pishate pe coltul cosciugului meu, cind, in sufletul vostru zbircit si meschin, va uda fericirea ca ajung ospat pentru viermi. Ferice de cei ce-mi vor ciuguli creierul! Vor dori sa se inalte. Sa paraseasca pamintul si sa cucereasca cerul. Ridica-te! In toata existenta ta inutila te-ai zbatut si te-ai tirit. Zboara! Nu trebuie sa astepti sa crapi pentru asta. Cum sa mai zbori cind ai o tona? Cind in bardahanul tau plutesc butoaie de bere si vin, iar turme de porci zburda in matzele tale!
E privilegiul tau, obtinut dupa plata impozitelor, taxelor si ratelor la banci. Te uiti la mine cu ochisori porcini. Tu nu vrei sa zbori, inaltimile te fac sa borasti micii pe care tocmai i-ai halit. Tu vrei sa zaci.Siesta si fiesta. Cind nu te odihnesti, petreci; si invers.
Te-ai suparat? Stai sa-mi pun inapoi masca! Gata! Ah, da, unde ramasesem "stimate" domn?
La efortul pe care-l faci sa zimbesti fericit atunci cind primesti pule-n cur de la un sef iritat, ce-ti spune ca esti imbecil si mediocru? Iar tu, stimata doamna, la palmele ce le iei peste buci, de la un sef iubitor? Dar tu, studenta tinara? La profesori universitari batrini si libidinosi ce-ti spun "Patu' sau patru"?
Ce perfect e sistemul, nepoate! Nu mai ai puterea sa te revolti. De ce-ai face-o? Stai ca-ti mai arunc o ceafa de porc si-un pet de berica. Gata, te-ai linistit? Ah, ce spirit de luptator mai aveau sclavii inainte! Incasau si 100 de bice pe gheb pentru revoltele lor. Acum, daca-ti fute unul femeia, intorci privirea discret, astepti sa termine, apoi iti recuperezi partenera, si mergeti triumfal spre Nicaieri, pentru ca sinteti Nimeni. Un spermatozoid ce-a dospit, a fermentat, a tot crescut, pin-a iesit un imbecil. Parca mai bine era daca te nasteai cozonac. Erai mai bun. Cu conditia sa fi fost cu cacao si nuci. Dar asa... esti cu caca si muci. Ingrasamintul perfect. Hoitul si puturosenia ta vor infrumuseta si parfuma.
Iata ca, totusi, esti util societatii!
Te zbati, nadusesti, suferi, gaura se casca si inca un Nimeni vine sa-l intregeasca pe cel deja existent dar inexistent. Te simti implinit. Simti, e idiot, dar iti va duce numele si renumele mai departe.
Sau poate nu? Cine stie, poate va reinventa apa rece.
Imi scot masca iar. Te vad la fel. Nimic nu te schimba. Ai creierul ca granitul, nu absoarbe nimic.
Desi ai creier dur, tu esti o mamaliga. Dulce paradox ce nu-ti da dureri de cap, poate doar de burta.
 Care era imbecilul ce spunea ca el exista pentru ca cugeta? Gindurile sint impovaratoare. Cu cit esti mai inteligent cu atit esti mai singur si trist. Zbieri la mine sa-ti dau masca si zburzi inapoi in turma materna, fericit ca ai furajele si apa asigurate.
Urli la nevasta-mea sa-mi ia tastatura din miini, nu mai induri? Biciul verbului iti provoaca diaree?
Biet netot! Masca jos si spune-i sotiei tale c-o detesti! Ca te-ai saturat de suncile, varicele, hemoroizii si plozii imbecili pe care ti i-a facut cadou. C-ai vrea sa dispara, dar s-o ia si pe ma-sa cu ea.
Ca vrei sa cuceresti munti, nu sa te caci in mare, cind isi prajeste burdihanul la soare.
Arata-i o oglinda, sa vada ca are cosuri pe nas. Are curaj sa si le sparga? Va tisni puroiul eliberator pina va ramine Nimic din ea.
Ma opresc. Imi pun masca de cetatean serios, onorabil, responsabil si plec sa platesc impozitul la casa, si facturile la utilitati. Nu uita sa speli oglinda de mizerie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu