joi, 10 ianuarie 2013

Viermele- fabula fara Bula, dar cu morala

Autor: tashu
A mierlit Don Sergio. Corleone? Nu, Nicolaescu. Jale mare intre veteranii de razboi care au crapat eroic in batalia de la Vaslui, Marasesti, Oituz (precum un coi obtuz), si al 3-lea razboi mondial de la Tecuci (unde doamnele o iau la buci). Cum, n-a existat batalia de la Tecuci, acolo unde ne-am luptat cu noi insine si ne-am invins? Vezi dac-am facut istoria, cu femeia de servici?
Revolta mare pe capul boborului, lasat fara comisar, domnitor, intemeitor, general, maresal. Nu se poate, domnilor! Trebuia impaiat si, aidoma Cidului, urcat pe Babieca si pus sa mai comande inca 70 de batalii in superproductii galactice.
Jale abisala intre fani. Le-a fost luata ultima speranta, sa se fotografieze cu Maestrul imbalsamat si cu vata in nas. Cum pot face poze cu degetele in V, semnul victoriei, tinute linga chipul rece si nepasator al comisarului, apoi sa-si posteze pozele pe feismuc, impreuna cu comentariile de rigoare: "Eu cu Sergiu, prieteni pina la moarte(a lui)".
Toata floarea ortodoxismului, ce reprezinta miezul de credinta, facind spume la bot si proferind amenintari cu moartea, pentru ca le-a fost luat idolul la care sa se-nchine, si transformat in gratar.
Multimile de adoratori, lasate fara covrigi, prosoape, coliva si nelipsitul pahar de vin. Sa nu poata recita la mormintul lui, poezia "Dumnezeu sa-l ierte" si "Bogdaprostu"? Cit paginism! Am ajuns sa ne cacam in datinile si obiceiurile stramosesti? Chiar asa, ca stramos, te mai poti rasuci in mormint, vazind ce idioti au devenit urmasii tai? Nu prea, ai vazut cenusa care sa se rasuceasca? Doar daca-i luata de vint.
Atitea mese pierdute cu ocazia parastasului si pomelnicelor de 7,30,40 de zile, 3,6,8 luni, 2,5 si 7 ani?
Sa nu mai avem ce dezgropa dupa 7 ani, si la ce ne-nchina? Esti sigur ca taticul tau a fost Decebal, si nu Mahomed? Doar Mecca a fost leaganul ortodoxismului.
Asa arata un barbat adevarat
Ah, comisare, ce deceptie, cite capete si burti goale ai lasat in urma ta! Tare ultimul tau film: "Cenusa"!
Ai jucat extrem de convingator, fara sa pui un cascador ca dublura, in scena cu crematoriul.
Cum a cazut cortina, in huiduielile publicului, distrus ca nu-si poate aprinde luminarile la mormintul tau, iar generatiile viitoare de pistruiati sa nu aiba unde sa se pelerineze!
Pai sfinta biserica stramoseasca n-ar mai avea bani nici de binecuvintari, daca fiecare credincios ar hotari sa se deghizeze in friptura. Nu tu slujbe de pomenire, coroane de flori, luminari, pomeni? Nu tu sicrie din mahon, cu minere aurite, pentru politicieni? Nu tu doi metri patrati vinduti cu mii de euro, pentru odihna vesnica? Crucile, marmura, garduturile?
Cum lasi tu atitia hoitari sa crape de foame? Vrei sa se apuce de munca? Au miinile plapinde, si nu se pot tine de ea. Cum iti spun ei ca "Din tarina ai venit, in tarina te intorci", cind, de fapt, tu vii din pizda ma-ti, si iesi din viata pe-un cos de crematoriu.
Sa nu poata lesina fanele peste sicriul tau, inainte de a fi coborit in groapa (tu, nu fanele)? Vrei sa intre si 
bocitoarele profesioniste in somaj? Unde sa emigreze, la chinezi? Ca aia nici macar nu au crematorii, sint incinerati cu bricheta.
Comisare, comisare, cum dezbini un popor atit de unit si clarvazator ca un orb!
Nu e suficienta creatia, ne-ai lipsit de hoitul tau, necesar reconstructiei tarii. Tu erai Ana lu' Manole, trebuia sa te zidim pin' la titisoare, pin' la buzisoare, iar tu, din cavou, sa ne spui ca zidul rau te stringe, inimioare-ti fringe. Si pe noi sa ne doara-n pula de durerile tale, urmarind la laptop filmul "Atunci i-am condamnat pe toti la moarte"!
Cu o ultima erectie, ai dat muie tuturor viermilor care doreau sa te ciuguleasca, aveau deja babetica pregatita, sa nu faca firmituri, ca-i bate madam Curatescu. Desi, la cit de uscat, de smochinit erai, reprezentai  o masa de post negru pentru ei. Ce dezmat cind crapa cite un durduliu care nici nu incape in farfurie, pardon, cosciug!
Daca viermii n-au avut sansa sa te haleasca, au aparut hienele si hoitarii, care sa se infrupte din spiritul tau. 
Jegurile si nulitatile care se caca pe munca ta. Aceiasi care au vomat si pe Adrian Paunescu.
Ce act de vitejie pe un ciine viu, sa se pishe pe un leu mort!
Daca moartea lui Paunescu a fost rampa de lansare pentru Furnica (Adrian)-ce nume predestinat pentru un gunoi- moartea ta, comisare, a fost ospatul lui CT popescu. Cel mai sinistru personaj care a parazitat vreodata societatea romaneasca. Imbracat in negru (tine doliu dupa sufletul lui mort), cu muianul sever, creatura atostiutoare, mai profet decit insusi Nostradamus, viteaz ca un muschetar, se razboieste cu un mort.
Viermele care asteapta sa se transforme in fluture, dar ai vazut tu fluturi care sa traiasca in rahat?
Viermele care te haleste, birfindu-te altora cum ca ai fost prea sarat si uscat.
Daca tu ai fost comisar de mic, CTP-ulea asta e analist de mic. Critic precum il stiu, a cerut sa fie adus pe lume, prin cezariana, ca pizda lu' ma-sa putzea a peste, plus ca se ocupase cu traficul de pula.
Daca te-as intilni fata in fata, te-as scuipa direct in mutra aia de dement, vierme caruia totul ii pute!
Filmele lui Nicolaescu nu i-au stirnit nici o emotie. Poti stirni emotii, unui cadavru?
"Ce esti?", "Regizor, actor, umorist...", "Fa-ma sa rid, stirneste-mi o emotie!", zise creatura constipata.
CTP-ulea, fii sigur ca, dupa ce crapi, vei stirni fiori de bucurie in sufletul meu, ma vei emotiona pina la lacrimi.
Iar daca Nicolaescu va fi nemuritor, tu vei dainui in cel mai celebru anonimat. N-ai avut macar decenta sa-l urasti in liniste, pe comisar. Daca tot esti atit de superior, neinteles, si inconjurat numai de prosti, de ce nu te sinucizi? Ce spui, nu poti? Te gindesti cui ma lasi? Sortii.
ctp-ulea cind era mic, impreuna cu ma-sa si tac-su
Cit de toxice sint unele gunoaie, pentru o natie deja bolnava!
Maestre, ma inchin, si-ti multumesc pentru doua filme care mi-au transmis mii de emotii, doua capodopere unde am ris si-am vibrat: "Nea Marin miliardar", si incredibilul "Atunci i-am condamnat pe toti la moarte", cu colosalul Amza Pelea in ambele filme.
De asemenea, lasa-ma sa te curat de voma lui ctp-ulea. Mai frumos arati tu mort, decit viermele asta, viu. Singurul meu regret este ca nu l-ai luat cu tine si pe bunul tau prieten, ion iliescu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu