luni, 13 mai 2013

Dahlia Gallery Art Nouveau

Autor: tashu
Evolueaza la sol (cu ingrasamint organic) o favorita a mea, din seria Gallery (ce se remarca printr-o abundenta florala iesita din comun), Art Nouveau. Ce desfatare! Stai hopa, nepoate, sa facem o baie de culoare pentru ochii tai, obisnuiti cu mult gri. Asa cum am mai spus, detest la modul absolut culoarea asta si toate nuantele ei. Ce oribil sa porti haine gri, ca sa fii discret, sa treci neobservat! De fapt e ca sa fii sters, neinsemnat. Nelipsitele costume gri (cu camasile albe de rigoare) pentru tugulanii care merg la nunti. Ca la inmormintari circula cu alea negre, sa mai dea o pata de culoare. Ah, ce-i invidiez pe boritii astia de garoi, care se imbraca in culorile curcubeului! Se scurge viata din tine, imbracat in gri sau negru, galbejit si suferind, umil , ranchiunos, puchinos, bashinos, sulfuros si hidos, in timp ce lasi o pata maro pe noua ta mocheta gri.
Iar la mina-ti costeliva porti o bratara subtire din piele de bou, la care ai atasata initiala numelui tau, din lemn de brad vopsit in negru. La gitu-ti delicat ai un lantic de inox (sau argint, in cazul in care esti nabab), cu o cruciulita neagra, de lemn, la care te inchini ca apucatul, sa nu iei sifilis de la ultima panarama pe care ai babardit-o la club.
In timpul asta, baragladinele tuciurii poarta haine in culori vii, calde. Ah, cum le flutura fustele alea puturoase, in toate culorile curcubeului! Ce jocuri de ape roz, alb, galben, rosu, ce te reanimeaza si inveselesc!
Cum isi clatina capurile alea slinoase ca sa auzi clinchetul vesel al salbelor din aur! Cum te uiti cu invidie, napastuitule, la lanturile de un kil bucata, ce atirna pe burdihanurile umplute cu rahat, ale garoilor cu ceafa lata! Ne-au confiscat vitalitatea si placerea de a fi vii! Vreau sa port haine vii, in culori puternice! Vreau sa port aur fara sa fiu asimilat imputitilor cu ochi tulburi si galbeni! Sa port un costum rosu, ori grena, fara sa ma duca lumea la circ sau la spitalul de dilii. Ma pish din picioare, cu bolta, pe cacaturile din piele, plastic, sticla, inox, lemn, pe care le purtati, fie din saracie, fie ca asa va dicteaza moda pulii, fie ca sa fiti discreti si sa nu va pierdeti locul in turma si in autobuz. Vreau sa port aur. Asta e simbolul soarelui, e viata. Mi-aduce aminte de incasi, de fabulosul Atahualpa, care i-a oferit lui Francisco Pizzaro o uriasa cantitate de aur pentru a-si rascumpara libertatea (bulangiul de spaniol a ciugulit aurul, apoi l-a scurtat de cap pe Atahualpa).
Pe garoi i-as obliga sa poarte lanturi de 20 de kile din fier ruginit (al' furat din vagoane, ori din fabricile decedate), iar la git le-as atirna medalioane de 30 de kile, tot din fier, sa-si rupa gitul si coloana in 3 locuri, ca sa ramina paralizati.
Ia da-ti budigaii jos, pulifriciule! Sa vada si cititoarele! Eram sigur, ai chiloti negri, sa nu se vada dunga de la cacatura si galbenul de la pishatul care ti se scurge dupa ce iesi de la buda. Dar daca eu as purta chiloti rosii, m-ai face poponar, asa-i?
Vizitez tot felul de imbecili, care-mi arata mindri, casele lor de rahat, moderniste, amenajate in negru si nuante de gri. Dormitoare ce arata ca niste cavouri asteptindu-si stapinii sa-i odihneasca, dormitoare in care nu te-ai fute nici daca ti s-ar aplica socuri de mii de volti pe capul pulii. Camere numai bune sa-ti faci testamentul si sa  te sinucizi. Iata mai jos un exemplu de "camin" cald si viu, unde te umpli de optimism:
Pina si un bordei de garoi e mai plin de culoare si speranta.
Din pacate, tot mai multi isi tirasc zilele in astfel de morminte sinistre, si chiar se fut pe canapele negre cu cersafuri gri. Iar dimineata se tirasc pina la masina lor gri, evident, ducindu-se sa zaca 8 ore intr-un birou negru sau gri, consumindu-si existenta lor cenusie, ca sa se asorteze. Daca ar putea, unii imbecili si-ar decora casa cu flori de plastic, gri, sa nu se observe praful.
Revenind la tine, micuta mea cititoare, daca te imbraci in rosu, ai parte de corul fluieracilor, in si belim, bemol, pardon. Si din "Curva" nu mai esti scoasa. Asa ca te multumesti sa porti, ocazional, ata rosie intre buci, cind faci rost de un nou Tarzan cu bascheti, blugi si sacou, categoria de cretin in care se incadreaza oligofrenul de ma-maruta.
Acum intelegi de ce ador culorile? Intelegi de ce am o slabiciune pentru aur. Priveste iar poza de mai sus. Ma crezi ca mai frumos si plin de viata imi pare un palat de bulibasa, cu turnulete zincate, statuete de ghips si carpete cu rapirea din serai?
Revenind la culori, iata regalul de roz, imbracat intr-o forma stelara! Iata dalia care ma "optimismeaza", floarea ce-mi desfata privirea  sase luni pe an. Permanent. Fara mofturi, doar cu apa si ingrasamint, saptaminal. Ce nume predestinat! O adevarata arta florala. Mi-e draga, nenicule, si-mi face viata frumoasa de nu se poate, chiar daca-mi cinta greierii in crapaturile de la calciie si am smirghel pe post de palme. Dar numai asa poti avea flori catifelate:
Dahlia Gallery Art Nouveau
O desfatare pentru ochi
E frumoasa si e numai a mea
Prim plan cu donsoara, nemachiata, naturala 100%
Gata, spectacolul s-a terminat, fata trece inapoi in gradina.

4 comentarii:

  1. Pur si simplu Magnific.Si eu detest gri-ul.
    Ana, mai traiesti?Apropo de culori,sa stii ca am capul pulii tot un roz frumos,de-ti vine sa-l mananci,nu alta.Dar pune-ti pofta-n cui,ca-s altele inaintea ta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Propun sa-ti scoti 2 coaste ca Marilyn Manson si...Pofta buna!

      Ștergere
  2. Hortensia nu este dalie! Dar m-am gindit la florile tale cind am citit asta:

    Dacă aveţi o grădină cu multe hortensii şi descoperiţi că adolescenţii din familie nu se mai dau duşi de acolo, s-ar putea ca motivul să fie acesta: să fi descoperit nu doar minunăţia naturii, ci şi efectele halucinogene şi euforizante ale petalelor florilor. Se pare că, dacă sînt fumate, substanţele din aceste plante se transformă în acid cianhidric, mai cunoscut sub numele de Zyklon B. E reţeta pe care naziştii o foloseau în camerele de gazare. (A. M. S.)

    Keep on the sunny side, always on the sunny side...

    RăspundețiȘtergere
  3. Gata, renunt la trandafiri si dalii. Ma apuc sa cresc hortensii. Vind Zyklon B la cunoscatori si pasionati.

    RăspundețiȘtergere