duminică, 25 martie 2012

Ebb Tide

Autor: tashu
Sau Purple Eden. Nimic nu e mai derutant decit sa cauti un trandafir cu un nume, iar el sa aiba alte 3 sau 4 nume. De aceea e bine atunci cind vrei sa cumperi un anumit soi, sa-ti scrii toate numele alternative.
Ebb Tide, micut, florifer, parfumat
Boon, intra acum in scena micutul care te doboara cu numarul de flori, si parfumul lor. Creatorul lui, Tom Carruth, un american plictisit de mirosul de transpiratie si ceapa prajita al nevestei lui, care s-a gindit sa simta si alt "parfum. A reusit atit de bine incit buburuzele l-au si transformat in dormitor (asta pina infloresc freziile).
Buburuza puturoasa, la ora 10 dimineata inca beata de parfum
Culoarea lui Ebb Tide, un mov-violet, frumos si neobisnuit. L-am plantat pe o bordura, sub pini, sa nu-l arda soarele, ce vrei, e delicat. Pe tine daca te tin cu capul (gol e oricum) descoperit, in soare, la prinz, nu incepi sa te ofilesti? Ce spui? Ca nu? Pai da, ca tu esti rezistent ca buruiana.
Cocosat de flori, azi 25 martie. Si e "pui"
Revenind la Ebb Tide, l-am plantat linga buturuga pe care stau la cafea. Ce parfum divin, fratele meu! De fapt, mi-a placut atit de mult incit am mai cumparat inca unul. Ii face concurenta lui Fragrant Cloud la parfum.
O floribunda deosebita, apreciata si medaliata, isi merita cu prisosinta locul in gradina si inima mea.
Am zis (si-am dat si scris).

10 comentarii:

  1. uau, ce nuanta frumoasa, nu mai spun de parfum pe care-l simti doar tu, am intrat si eu la siteul acela cu soiuri de trandafiri sa vad oaresce poze, dar m-am cam impotmolit

    pentru o dimineata frumoasa de primavara
    http://www.youtube.com/watch?v=9PyTQmg1ldk

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. http://www.helpmefind.com/rose/ este site-ul specializat pe trandafiri. O excelenta sursa de inspiratie si informare

      Ștergere
  2. nu stiam ca exista trandafiri atat de frumosi...atat de fermecatori...cum spunea cineva...tu ai un colt de rai in curtea ta...creat de tine...foarte foarte frumos!
    mult spor la tot ce ai de gand sa faci in micul tau colt de rai!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. gradina mea implineste in aprilie 1 an. Trebuie sarbatorit :)

      Ștergere
  3. O floribunda celebra prin culoarea deosebita a florilor . Sant curios cum va evolua ca planta in ansamblu pentru ca pana acum am vazut poze cu florile dar cred ca este un trandafir exceptional . Daca tot ai spatiu poate il cumperi si pe Night Owl , asa , sa faca pereche cu smecherul asta high tech de Ebb Tide .

    RăspundețiȘtergere
  4. pai am pus si poza cu Ebb Tide- tufa. Asta dupa ce am primit radacini goale in decembrie. Parfumeaza juma' de gradina, crede-ma :) la concurenta cu Fragrant Cloud. O alta floribunda care m-a cucerit- Chippendale. Are deja 3 flori superbe ca forma. Iar parfumul, un deliciu, o combinatie de banane cu grapefruit. Nu exagerez cind spun ca-ti vine sa-l maninci.
    Ieri am cumparat un TH care mi-l doream de mult: Hacienda. Michael Mitchell (care maninca trandafiri de 3 ori pe zi) il are si-l recomanda pentru frumusetea deosebita a florilor si tufei, culoare si parfum.
    Am avut ideea fixa cu TH, nu-i suportam. Dar ce tufe la unele soiuri, imi venea sa-i smulg din pamint si sa-i duc acasa!
    Despre Night Owl pe care mi l-ai recomandat, nu-mi plac trandafirii cu 4-5 petale (au aer de maces). Iar spatiu nu mai am absolut deloc :(
    sint sufocat la propriu de trandafiri. Am anulat o comanda de 17 trandafiri pe care mi-i doream f. mult tocmai din lipsa de spatiu.
    Multi din ei stau deocamdata in ghivece de 13-19 l. Voiam sa am 100 de soiuri, alese cu grija si dragoste.

    RăspundețiȘtergere
  5. pai si ca orice gradinar care se respecta nu ai si tu o floare din aia...stii tu...un fel de "inima gradinii"..ceva deosebit asa...?:)

    RăspundețiȘtergere
  6. e greu sa ai o floare favorita. daca eu-ti arat o frumusete scandinava, o brazilianca cu bucile cit dovleacul, o mulatra cu titele ca doua baloane umplute cu heliu, o asiatica delicata, cu pizda cit gaura de la acul de cusut, si te pun sa alegi una singura, ti-ar fi usor sa te decizi?
    Asa si eu cu florile

    RăspundețiȘtergere
  7. inteleg ce zici...toti trandafirii tai sunt superbi.
    dar eu ma refeream la un alt fel de floare...ceva mai exotic poate. Ceva in genul comorii din filme - o gramada de aur si diamante si alte chestii, dar intotdeauna exista o chesti (o coroana, un sceptru sau orice altceva), care pretuieste de fapt mai mult decat intreaga comoara.
    eu as vizualiza un crin (poate exista ceva soiuri mai deosebite) inconjurat de trandafiri...
    si apropo...asiaticele nu-mi plac...braziliencele sunt bune numai daca iti place sa le futi in cur, in rest au pizda prea negricioasa, mulatrele...depinde...si scandinave inca nu am incercat :)))
    dar presupunand ca tie iti plac toate..daca ai pune-o pe sotia ta in mijlocul lor...pe cine ai alege? :)

    RăspundețiȘtergere
  8. vezi tu, flori am voie sa-mi doresc 1 milion de soiuri, nu e imoral. Dar femeie, am voie si imi doresc doar una.
    Bine ca nu e invers :)

    RăspundețiȘtergere