duminică, 11 martie 2012

Fragrant Cloud

Autor: tashu
Sau Nor Parfumat, sau Nuage Parfume.
Taticul lui nu putea fi decit german. Mamica lui n-o cunosc, dar dupa cum arata trandafirul, cred c-a fost fata buna. Iti spuneam de tata, Tantau: inspirat atunci cind l-a adus pe lume pe Fragrant Cloud.
Face parte din clasa tea hibrizilor. Cum spunea si Antal, nu e grupa mea favorita, dar stiu sa recunosc un campion.
Parfum la absolut, de damasc, greu.
Are un pedigree care-ar face-o sa paleasca de invidie si pe regina Marii Britanii. De fiecare data cind se prezinta, scoate sacul cu medalii si diplome.
Sa-ti povestesc de parfum, marele lui atu. E atit de puternic incit cred ca-l simti si din poze. Stii care-i porecla lui? Intoxicator. Bine, nu la modul in care esti tu atunci cind iti scoti sosetele din picioare atunci cind vrei sa-i faci o surpriza nevestei tale de 8 martie.
Intoxicator, sau cum poti muri din prea mult parfum.
Repet, daca vrei s-o dai pe gagic-ta cu zgaibaracele in sus, plimba-i trandafirul asta pe la nas. Succes garantat. A inflorit prima data pe 8 martie. Il miroseam cu rindul, cind eu, cind nevasta-mea.
Dumnezeu sigur are in gradina lui Fragrant Cloud.
Si crezi ca parfumul lui e tot? Stai ca-si mai scoate un as dintre petale: culoarea. Rosu aprins cu reflexe portocalii, coral. Un contrast uluitor cu verdele frunzelor. Si ce tije erecte are (mai tari decit erectiile tale chinuite) ! Port mindru, orgolios.
Fragrant Cloud, o adevarata legenda a gratiei si frumusetii
 Parfumat, culoare plina de viata, rezistent, si-a cistigat locul in inima si gradina mea. Azi il scot din sera si-l plantez

Un comentariu:

  1. De ce crezi ca o femeie se da cu zgaibaracele in sus, daca-i plimbi o floare pe la nas? Poate ca nu ii plac florile. A, da, stai putin, daca nu ii plac ori este o curva nenorocita care nu vrea flori, vrea bijuterii, masini si parfumuri scumpe, o javra, ce mai... Ori este o vita proasta care nu apreciaza frumusetea naturii si eforturile unui gradinar...
    Hai ca nu-s asa de proasta, m-am lamurit singura.

    RăspundețiȘtergere