marți, 20 martie 2012

Miracolul

Autor: tashu
A doua noapte cu temperaturi sub 0 grade celsius. Iar eu am scos toate florile din sera, "tradat" fiind de zilele calduroase care au fost inainte. Bine, multi trandafiri trebuiau plantati, volum mare de munca. Alte gropi sapate in "stinca".
Iarba inghetata, numai buna sa te dai cu sania. Asta e alaturi de  gradina mea, dincolo de gard
Si-a venit inghetul, ultimele rabufniri ale iernii, dornica parca sa ma futa, constienta de slabiciunea mea.
Nu e spaima mai mare decit sa-ti vezi "copilasii" inghetati, dupa ce i-ai bibilit o iarna intreaga in sera.
Ce solutie aveam sa i-o dau in bot naturii? Doar una, fiul meu.
Parbriz teapan si rece ca un mort, la fel de congelat. Pozat azi dimineata
Daca Dumnezeu a ingaduit si ne-a daruit atita frumusete, numai EL ne putea salva de la dezastru. Ma consideri diliu? Noaptea trecuta am avut un vis (da, mai visez si eu) care mi-a transmis: "daca ai MACAR un bob de credinta, poti rasturna muntii".
Gloriana, ce nume predestinat, parca intru gloria Domnului.  Pozat  azi dimineata. Parbrizul  si iarba inghetata sint la 10 metri distanta
Ne-am rugat cu disperare pentru salvarea copiilor nostri si nepotilor lui Dumnezeu. El e bunicul lor. Hoti, excroci sentimental, ca sa-i fortam mina sa ne ajute :)
Am intrat cu teama azi, in gradina, vazind totul inghetat in jurul ei. Ca sa ai idee ce efect are inghetul asupra petalelor unei flori, incearca sa iesi in curul gol si sa te asezi in zapada. Doar ca florile mele-s mai sensibile decit tartita ta batucita, lasata, si obosita.
Rotkäppchen, brumat, dar nu inghetat
Hai lasa, nu mai fi botos! Te fac eu in toate felurile, ca esti acru, imbacsit, ai varice si-ti put picioarele, si ca esti mai inteligent decit Fernando, dar asa natarau cum esti, te simt ca pe copilul meu. Chiar m-am atasat de tine, si asta nu pentru c-ai fi inteligent. Apreciez devotamentul, atit. Iar tu esti un cititor devotat. Asa ca, sezi linga blog si citeste in continuare!
Toscana, de ala cocotat pe tija, se face ca un copacel cu coroana de flori.
Ingrid Bergman, dardaind si injurindu-ma printre petale. I-am promis ca n-o sa se mai repete
Chippendale, micutul sexos, face striptease in gradina
Din spirit de solidaritate cu florile, noaptea trecuta am dormit cu geamul deschis. Sa simta ca taticul lor e alaturi de ei. Ah, ce i-as fi adus in casa, la caldura, pe toti 64, plus celelalte flori! M-am grabit ca mireasa la pat, cu plantatul. N-am avut incotro, dar anul viitor nu se va mai repeta. Intelegerea a fost: El imi salveaza florile de la inghet, iar eu scriu pe blog despre miracolul infaptuit, ca sa vedeti ca Dumnezeu chiar ne iubeste, asa imputiti si meschini cum sintem. Ne-am tinut amindoi de cuvint. Sa tot faci "afaceri" cu Tatal. E cel mai corect "Partener".
Tot ce a fost dincolo de gardul gradinii a fost inghetat, iar dupa gard, in gradina, florile au fost protejate, dupa doua nopti de inghet. Totul ilustrat cu poze, ca sa vezi ca nu-s fantezii erotice. Tu cum ai numi asta? E titlul exagerat, sau ai vreo explicatie stiintifica pentru asta?

4 comentarii:

  1. Dumnezeu va iubeste, pe tine si pe trandafirii tai :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, Stefania, e cu adevarat o minune. Trece lumea pe strada, se opreste, si exaclama uluita: "Frumos, superb, magnific". Trandafiri infloriti la vremea asta, cind nu-s iesite nici macar lalelele..."
    Mi se umple sufletul de mindrie. E dreptul meu, nu? :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Salut Tashule. Ai o pasiune deosebita. Mi-as placea daca ai pune niste poze cu gradina ta, dar o privire mai de ansamblu, sa se vada mai mult nu doar cate o floare.

    multumesc

    RăspundețiȘtergere
  4. Voi arata si poze cu vedere de ansamblu, dar cind vor fi inflorite toate. Pina acum o parte din flori au fost in sera, iar pozele facute in gradina au reprezentat niste exceptii (pt vremea si timpul de acum). Incepind din mai totul va arata altfel. Rabdare :)
    pina atunci trag ca un sclav. iar dupa ce amenajez si plantez totul, trebuie sa fac si un sistem de irigatii. Numa' necazuri :)

    RăspundețiȘtergere