marți, 5 februarie 2013

Satana si sutana

Autor: Vortex
"Cu cine ma veti pune alaturi ca sa ma asemanati?"
Ei varsa aurul din punga, si cintaresc argintul in cumpana, tocmesc un bijutier sa faca un dumnezeu din ele, apoi se inchina si ingenuncheaza in fata lui. Si striga la el...dar nu le raspunde, nici nu-i scapa din nevoie.
Este degradant pentru om sa se inchine si sa ingenuncheze inaintea naturii, materiei, sunet sau imagine, forma sau culoare, sau inaintea altor oameni, morti sau vii. Omul, creatia lui Dumnezeu, trebuie sa se inchine doar Lui.
"Sa nu te inchini inaintea lor, si sa nu le slujesti, caci eu sint Dumnezeul tau!"
Oamenii nu doar incalca (in mod voit sau din ignoranta) aceasta lege data de Dumnezeu, dar merg pina-ntr-acolo incit ingenuncheaza si se inchina la oase si ramasite pamintesti putrezite ale unor oameni "canonizati" ca sfinti, saruta cutiile si sicriele pline cu oseminte, se inchina in fata unor mortaciuni si oase putrezite, intr-o nebunie generala, intocmai ca oile care se arunca in prapastie, dupa prima care a cazut acolo, fara sa se intrebe de ce fac asta. O fac pentru ca asa este Traditia.
Este impotriva traditiei, impotriva obiceiurilor lor, cum sa renunte la icoane si ziduri pictate? Cum sa renunte la cruciulita din "lemn sfintit" adusa tocmai din Israel, la batistele cu care au atins sarcofagul cu moaste, cum sa renunte la iconita desenata pe o vedere mica ce o tin in portofel, pe spatele careia scrie "Made in China", si pe care o pupa la nevoie, sa-i scoata din belele si sa le poarte noroc!?
Mai repede renunta la Dumnezeu decit la aceste obiecte de idolatrie, pentru simplul motiv ca aceste obiecte, aceste icoane/crucifixuri nu le cer sa respecte legi morale, nu le mustra constiinta, nu-i deranjeaza cu nimic, stau cuminti la locul lor, mute, surde, oarbe si neputincioase.
Pe cind Dumnezeu le cere tot felul de lucruri suparatoare, cum ar fi sa renunte la pacatele lor in care gasesc placerea: la bautura, fumat, droguri, minciuna, furt, la pornografie, curvie si adulter, la birfa si lacomia de bani, si la multe alte pacate placute omului. Un semnu' crucii facut in fata zugravelilor "religioase" si lemnelor pictate, niste luminari aprinse si gata, fuga la placerile zilnice. Ne-am facut datoria de crestini: venit, vazut, pupat, inchinat. Acum sa ne relaxam cu un pic de pacate, ca n-o fi foc, sintem oameni la urma urmei, ne trebuie si ceva entertainment...
Probabil ca apostolul Pavel i-ar lua efectiv la palme, sa-i trezeasca din nebunia lor idolatra in care-si lasa saliva pe geamul relicvelor si moastelor. Dar avem un Dumnezeu viu, avem invierea lui Isus in care credem, pe Hristos in ceruri, la dreapta Tatalui, mijlocind pentru noi! Si lumea cauta binecuvintarile si minunile unor morti, unor oase putrezite? Cauta harul si binecuvintarea in ramasitele pamintesti ale unor oameni pacatosi (fiindca nu exista om fara de pacat care sa fi existat pe pamintul asta, afara de unul singur, si acela e Isus), cauta vindecarea si iertarea printre relicve omenesti, in loc sa ceara binecuvintarile la Dumnezeu cel viu?
Ne rugam in biserica de aiurea, la craniul sfintului necunoscut, cind era mic, in timp ce in Italia, la o alta biserica, alti ignoranti se inchina la craniul aceluiasi sfint, dar cind era adult. Ne inchinam la icoane asa zis facatoare de minuni, si la ciolane, in timp ce Mintuitorul nostru sta Viu si uitat intr-un ungher prafuit.
Ne stropim si sfintim casa si masina cu apa chioara, pe post de aghiasma,luata de la popi, in loc sa le insufletim cu Sfintul Duh. Stam cuminti la rind la sfintele moaste, in timp ce copiii nostri se joaca de-a mama si de-a tata in wc-urile scolilor, in timp ce fetitele noastre de 4-5 ani fac sex oral colegilor, in gradinite.
Isus spune: "Dumnezeu nu este un Dumnezeu al celor morti, ci al celor vii. Tare va mai rataciti!"
Atunci de ce alearga gloatele la "sfinti morti" sa le rezolve problemele personale?
Pentru ca nu primesc de la Dumnezeul celor vii un raspuns favorabil pretentiilor lor, gen"sa cistig la loto","sa-mi creasca salariul","sa se marite fata cu unul bogat","sa se vindece cutare",etc, gloata isi cauta un "dumnezeu" mai accesibil, mai tangibil, sub forma unor oase putrezite, invelite in aur si argint, care sa le satisfaca dorintele cit mai grabnic, doar n-au stat degeaba 6-10 ore la cozi interminabile de evlaviosi agresivi si certareti.
Pentru ca Dumnezeul celor Vii nu le raspunde. Pentru ca Dumnezeul celor Vii nu le satisface dorintele personale asa cum isi doresc ei , si cind isi doresc ei . Pentru ca rugaciunea simpla in numele lui Isus Hristos li se pare prea putin, prea abstracta , prea fara consistenta.
Se inghesuie , se imbrincesc, se lovesc, lesina , se bleastama si se calca pe picioare plini de ''evlavie''  pentru a atinge macar o secunda oasele unui ins ce a trait intr-o alta epoca , cu speranta ca ce n-a facut Dumnezeu pina acuma pentru ei, va face acel rest de cadavru ambalat stralucitor ,poleit cu aur si argint.
Apostolul Pavel: "Caci exista un singur Dumnezeu, si este un singur mijlocitor intre Dumnezeu si oameni: Isus Hristos."
"Pina cind veti iubi prostia, prostilor?"
Norodul isi freaca portofelul ,batista si diverse obiecte personale de racla cu oase sperind ca acestea sa "intervina" mijlocitor intre ei si Dumnezeu din Ceruri , sa le puna o vorba buna la "Al de sus" .Exista vreun alt mijlocitor intre om si Dumnezeu in afara de Isus Hristos ?!? Poate vreun "sfint", altul decat Fiul Lui Dumnezeu sa mijloceasca pentru povara pacatelor oamenilor si mintuirea lor ?
Atunci de ce practicati ritualuri pagine de mijlocire prin cei morti (moaste,osuare) daca ati inteles clar ca Isus Hristos este Singurul Mijlocitor intre voi si Dumnezeu ? Nu va poate rezolva Hristos problemele de Unul singur, are nevoie de ajutor cumva din partea unor ''sfinti '' sub forma unor carcase putrede? Are nevoie jertfa Lui de singe, unica si completa, de ''jertfele'' si ajutorul unor persoane decedate pentru a va ierta pacatele si a va mintui ?
De ce cereti prin ritualuri de inchinare idolatra la racle cu oase, raspunsuri la problemele voastre, unor morti ce se substituie singurului mijlocitor, Isus Hristos ? Care apropo,daca ati uitat cumva,  spre deosebire de oasele din racla, El este viu. Si mijloceste pentru noi. Fara ajutor si fara intermediari.
Coana Leana si coana Marghioala , trecute bine de 60 de ani, tipic pentru 90 % din coada interminabila la pupat moaste ,nici n-au auzit si nici nu sunt interesate de ce scrie in Biblie, mai ales ca astia, Sadoveanu, Toparceanu , Arghezi si Eminescu ,care "au scris-o", n-au fost nici ei usi de biserica bre...
Dar TU , tinere cu IQ mediu si ridicat, care stii sa folosesti internetul (altfel nu ajungeai pe aceasta pagina) , care iti postezi impresiile pe Facebook de pe IPad si care privesti fascinat la Discovery maretia lucrarii cosmice a Dumnezeirii , tu nu esti prezent la pupat moaste , decat cu rarisime exceptii, (poate daca esti luat cu forta de mam’mare si tanti Mitza , sau esti genul semi-retard, atunci cine te-a adus pe aceasta pagina?)
Tu nu ai nici disperarea lor, nici interesul obligatoriu pentru "a te pune bine " cu "Al de sus" pentru ca se apropie momentul plecarii din aceasta viata, vrei nu vrei ...
Iti repugna idolatria din instinct , asocierea elementelor de ritual pagan ,incantatii si mirosuri de tamaie si lumanari iti provoaca greata , si te intrebi oare cu ce ai gresit? Esti mai diferit decat altii , oare Dumnezeu te iubeste mai putin pe Tine  decat pe cei ce se avinta la pupat moaste?
Nicidecum. Dumnezeu te iubeste inca inainte de a te fi nascut , pentru ca altfel nu te nasteai .
Ai primit viata fiindca Dumnezeu te-a iubit dinainte sa fi in burta mamei tale.
Mintea si inima ta refuza  sa accepte asocierea de lucruri moarte si ritualuri cu miros greu de moarte , ci cu Dumnezeu care este Viata, dragoste,bucurie, fericire, lumina ,bunatate si dreptate! 
Asa este, nu esti diferit . Esti doar normal, ai ratiune, judeci cu propriul tau creier si intelegi manipularea gloatelor indobitocite spiritual ; e normal sa nu te atraga .
Cerceteaza toate lucrurile si pastreaza ceea ce este bun . Cu cat iti vei dori mai mult sa cunosti tu personal, despre Dumnezeire, despre lucrarea lui Dumnezeu, cu atat mai mult Dumnezeu iti va descoperi adevarul .

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Postafata: Vortex, multumesc pentru articol si pentru colaborare! Bine ai venit pe blog!
Oricine dintre voi care are ceva de spus, de transmis, si are talent la scris, imi poate trimite articolul lui pe adresa mea de e-mail: scorpion.spell@yahoo.fr




2 comentarii:

  1. Vand popa gonflabil care ejaculeaza mir. Are multiple imbunatatiri printre care pot aminti:
    - cadelnita cu sistem de climatizare bizonic
    - sutana tip Batman
    - icoana facatoare de minciuni
    - pantofi negri cu toc inalt marca „Oblio Fashion”
    - cristelnita din otel inoxidabil imprimata cu versetul biblic \"Lăsaţi biştarii să vină la mine\".
    - include rezerve de lumanari inscriptionate cu textul „Lumina din lumina, Dumnezeu din cocaina”
    - ragaie a mici cu aghiasma
    - bese cu sfinte miresme de tamaie si smirna
    - le bulaneste pe enoriasele aratoase
    Are certificat de conformitate eliberat de cuviosul Gaozarie Alcoolisteanul de la manastirea Trotilati.
    Pentru alte eventuale detalii, puteti apela numarul de telefon 0722.BOR.del sau puteti trimite un mail la adresa mantuire@patrafir.com

    Cit despre paganii astia de Vortex si Tashu, Mina Stinga a sfintului Futenie (adusa tocmai de pe planeta Marte, cand a fost in pelerinaj, sa-i pupe martienii inelul sfintit) se va abate manioasa asupra lor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Bravo!!! Am mai scris candva, tot pe blogul lui Tashu, ca popii nu fac altceva decat comert cu dumnezeu, iar credinta adevarata e departe de pupatul ciolanelor, de mersul in genunchi in jurul bisericii, de pomelnicele platite (in care te rogi sa-i moara capra vecinului, sa i se strice frigiderul boului care n-a vrut sa-ti tina si tie carnea, sa castigi la loterie, sa-l gineasca militianul pe ala care fura mai mult decat tine). Da, exista un dumnezeu, iar asta simt fara sa fi citit biblia si alte scripturi. Niciodata nu am simtit tragere de inima sa merg la biserica. Chiar cand eram copil, imi dadeam seama ca Divinitatea nu e pitita nici in altar, nici in icoanele "facatoare de minuni" si facute de mana omului, nici sub patrafirul popii. A, sa nu uit: convorbirile cu dumnezeu sunt gratuite si nu necesita interpretariat din partea pokemonilor.

    RăspundețiȘtergere